Oletko ostamassa asuntoa? Tässä syyt, miksi tarvitset henkivakuutuksen

Henkivakuutus on hyvä olla turvana myös asuntolainan ottajalla. Henkivakuutusyhtiö Kalevan asiakaspäällikkö Marja-Liisa Sillanpää kertoo, mitä hyötyä vakuutuksesta on ja miten sopiva korvaussumma lasketaan.

Miksi henkivakuutus on asuntolainan ottajalle tärkeä?

”Asuntolaina on usein se suurin laina, jonka elämässämme otamme. Siksi lainanottajan kannattaa muistaa myös henkivakuutus. Se on taustalla turvana, elätpä sitten yksin tai parisuhteessa – ja etenkin silloin, kun sinulla on perhettä elätettävänä.

Jos sinulla on puolisosi kanssa yhteinen asuntolaina, ja puolisosi kuolee, niin hänen henkivakuutuksensa korvaus auttaa perhettänne selviämään asuntolainan lyhennyksistä ja arjen kuluista ensi alkuun. Jos elät lastesi kanssa yksin, lapsesi saavat menehtyessäsi korvaussumman käyttöönsä.”

Henkivakuutus on hyvä tapa turvata läheistesi taloudellinen tulevaisuus. Katso, mitä vakuutus sinulle maksaisi.

Mitä henkivakuutus maksaa ja mikä on sopiva korvaussumma?

”Esimerkiksi meidän Primus-henkivakuutuksemme on todella kattava ja edullinen. Halvimmillaan se maksaa pitsan verran kuussa, ja vähemmänkin.

Hyvä nyrkkisääntö sopivan henkivakuutuskorvauksen arviointiin on, että valitsemasi turva kattaa vähintään kotitaloutesi velat, vuosiansiosi sekä 20 000 euroa kutakin elätettävää lasta kohden. Tarvelaskurillamme voit testata, mikä olisi sinulle ja perheellesi sopiva korvaussumma

Mikä on suurin korvaussumma, jonka henkivakuutukselle voi saada?

”Primus-henkivakuutuksen suurin mahdollinen korvaussumma on noin 200 000 euroa. Jos perheessäsi on tarvetta isommalle henkivakuutuskorvaukselle esimerkiksi suuren asuntolainan vuoksi, niin sekä sinä että puolisosi voitte ottaa henkivakuutukset oman jäsenyytenne kautta. Kun otatte kumpikin Primus-henkivakuutukset ja niille 200 000 euron korvaussummat, saatte nostettua henkivakuutuskorvauksenne noin 400 000 euroon.”

Miten henkivakuutus eroaa pankkien tarjoamasta lainaturvasta?

”Henkivakuutuksen etu lainaturvaan verrattuna on, että vakuutuskorvaus menee suoraan edunsaajalle, esimerkiksi puolisolle tai lapsille. Toisin kuin lainaturvassa, henkivakuutuksen korvauksen voi käyttää miten haluaa. Esimerkiksi jos korvaus on 200 000 euroa, edunsaaja voi maksaa asuntolainaa takaisin vaikkapa 100 000 euron edestä ja jättää toiset 100 000 euroa elämiseen. Näin kaikista arjen asioista ei tarvitse murehtia suurimman surun aikana.”

Miten voi verrata eri henkivakuutusten eroja: hyötyä, hintoja ja korvaussummia?

”Henkivakuutus on sen myöntämisen jälkeen käytännössä samanlainen kaikilla vakuutusyhtiöillä. Eli sisällön takia henkivakuutuksia ei juuri tarvitse vertailla. Korvaus maksetaan, jos kuolee tapaturmaan tai sairauteen, kunhan vakuutus on otettu laajana eli sekä tapaturman että sairauden kattavana.

Sen sijaan henkivakuutuksen hinta on kullakin yhtiöllä omansa, ja hinnoissa onkin suuria eroja. Myös myöntöehdot ja voimassaoloajat vaihtelevat. Kannattaa tutustua puolueettomaan vertailuun Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn hintavertailutaulukosta.

Meidän henkivakuutuksemme etuna on, että meille riittää yksinkertainen terveydentilaselvitys ja Suomen edullisin henkivakuutus astuu voimaan heti.”

Katso, mitä Suomen edullisin henkivakuutus sinulle maksaisi.

Lue lisää:

Marja-Liisa Sillanpää
Asiakaspäällikkö
Henkivakuutusyhtiö Kaleva

Tiesitkö, että...

50% suomalaisista ei ole tehnyt mitään valmisteluja kuoleman varalle.

Oletko sinä? Laske, mitä henkivakuutus sinulle maksaisi.

Lue lisää

Mitä kuolema maksaa?
Kuolinilmoitus, hautajaistarjoilut ja monta muuta käytännön asiaa, jotka pitää järjestää. Puhumattakaan perunkirjoituksesta, perintöveroista ja kuluista, jotka liittyvät perheen yhteiseen elämään. Harva meistä on tullut ajatelleeksi, mitä kuolema oikeastaan maksaa.
Nanu Laine ja Kristian Kekkonen: Kuolema ei ole meidän perheessämme tabu
"Emme puhu keskenämme kuolemasta arkielämässä, mutta kun se kosketti meitä isovanhempien kautta, aihe nousi luontevasti esille."
7 vinkkiä, joiden avulla onnistut perintösuunnittelussa
Perintösuunnitelman teko kannattaa aloittaa omien arvojen ja elämäntilanteen pohdinnasta. Lakimies Seppo Mikkola kertoo, mitä sinun on hyvä ottaa huomioon, kun ryhdyt tekemään testamenttia.