Tutkimus: Varaudutko oikeasti – vai vain teoriassa?

Valtaosa parisuhteessa elävistä suomalaisista arvelee, että omasta kuolemasta koituisi puolisolle taloushuolia. Silti vain joka neljännellä on henkivakuutus.

Peräti 70 prosenttia parisuhteessa elävistä suomalaisista arvioi, että oma kuolema aiheuttaisi puolisolle jonkinlaisia taloushuolia. Vain viidennes uskoo, että puoliso selviäisi taloudellisesti ilman ongelmia.

Kuitenkin vain joka neljäs suomalainen on varautunut kuolemaan henkivakuutuksella, henkivakuutusyhtiö Kalevan teettämä tutkimus kertoo.

”Ylivoimaisesti suurin osuus vastaajista eli 37 prosenttia koki, että sairastuminen on suurin perhettä uhkaava riski, johon olisi tärkeintä varautua. Kuolemaa piti suurimpana riskinä vain 10 prosenttia vastaajista”, henkivakuutusyhtiö Kalevan toimitusjohtaja Timo Laitinen kertoo.

Näissä tuloksissa näkyykin etäinen suhteemme kuolemaan.

”Kuolemasta ei juuri puhuta, sillä se ei ole läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Siksi kuolemaan varautumista ei koeta yhtä tarpeelliseksi kuin varautumista vakavaan sairastumiseen.”

Puolison kuolema kuitenkin tarkoittaa, että jäljelle jäänyt joutuu selviämään yksin paitsi päivittäisistä kuluista myös esimerkiksi yhteisen asuntolainan lyhennyksistä.

”Henkivakuutuksen kerralla maksettava korvaussumma antaa aikaa järjestellä perheen taloutta uusiksi. Kun välttyy akuuteilta rahahuolilta, voi keskittyä rauhassa suremiseen ja menetyksestä toipumiseen.”

Oman perheen talouteen sopivaa korvaussummaa voi arvioida Henkivakuutuskuntoon.fi-sivustolta löytyvällä tarvelaskurilla.

 Henkivakuutusyhtiö Kalevan YouGov Finlandilla teettämään tutkimukseen vastasi 28.2.–6.3.2017 välisenä aikana 1515 suomalaista.

Henkivakuutus on hyvä tapa turvata läheistesi taloudellinen tulevaisuus. Katso, mitä vakuutus sinulle maksaisi.

Lue lisää:

Timo Laitinen
Toimitusjohtaja
Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva

Tiesitkö, että...

50% suomalaisista ei ole tehnyt mitään valmisteluja kuoleman varalle?

Oletko sinä? Testaa, kuinka suuri henkivakuutus sinun kannattaisi ottaa.

Lue lisää

Mitä kuolema maksaa?
Kuolinilmoitus, hautajaistarjoilut ja monta muuta käytännön asiaa, jotka pitää järjestää. Puhumattakaan perunkirjoituksesta, perintöveroista ja kuluista, jotka liittyvät perheen yhteiseen elämään. Harva meistä on tullut ajatelleeksi, mitä kuolema oikeastaan maksaa.
Viisi ihmistä kertoo: Tällaiset hautajaiset haluan
Paljon porukkaa, hyvää ruokaa, elämäniloa ja lohtua läheisille – muun muassa näitä ihmiset toivovat omilta hautajaisiltaan. Oletko sinä miettinyt, millaiset hautajaiset haluaisit?
Kriisiterapeutti Salli Saari: Läheisen äkkikuolemasta voi selvitä
Salli Saari on ollut vuosikymmeniä auttamassa suuronnettomuuksiin joutuneita suomalaisia. Estonian uppoaminen, Thaimaan tsunami, Jokelan kouluampuminen ja monet muut katastrofit ovat opettaneet hänelle, mitä kaikkea ihminen voi kestää.